keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Lasten vaatteet

Joskus todellakin sylettää että äidiltä lasten mukana tulee ainoastaan kulahtaneita tai likaisia vaatteita. Lasten isä maksaa elatusmaksuja joka kuukausi jotta lapset saavat syödäkseen ja vaatteet päällensä. Pitääkö joka kerta erikseen pyytää lapsille siistit vaatteet? Miksi niitä ehjiä ja siistejä ei voi laittaa tulemaan meille lasten mukana. Sama vaiva kai olisi pakata siistit kuin etsiä ne likaisimmat ja kulahtaneimmat vaatteet kassinpohjalle? En pysty ymmärtämään.

Koska ymmärrykseni loppui jo kauan sitten, kyllästyin kulkemaan lasten kanssa ihmisten ilmoilla rikkinäisissä/kuluneissa/likaisissa vaatteissa ja totesin että niiden siistien vaatteiden käyttöoikeutta meillä ei näköjään ole eikä tule, päätin ostaa lapsille muutamia vaatteita.

Käytin hyväkseni kirpparia ja alennusmyyntejä, joten muutamilla euroilla sai jo ihan kivat vaatekerrat lapsille. Ajattelin, että koska äidin ostamien siistien vaatteiden käyttöoikeus kuuluu vain hänelle, ymmärtää hän että haluan pitää nämä muutamat (toistaiseksi) siistit vaatekappaleet lasten isän luona. Lapset ovat muutaman kerran menneet äitinsä luokse nämä ostamani vaatteet  päällä. Kun seuraavan kerran olemme lasten isän kanssa käyneet lapsia hakemassa, olen pyytänyt vaatekappaleita nätisti mukaamme.

Tuloksetta.

Viimeksi ne olivat likaisena. Sanoin ettei haittaa, voin pestä itse. Sitten ne olivatkin märkänä kuivumassa, kun sanoin ettei sekään haittaa kuivuvat kyllä myös meillä. Lasten äiti lähti hakemaan vaatteita, olivat ne kuulemma juuri pesukoneessa josta niitä ei nyt kyllä saa. Tästä on nyt muutamia viikkoja ja vaatteita ei edelleenkään ole näkynyt.

En jaksaisi painostaa ja muistuttaa että "muistathan nyt pakata lasten mukaan ne minun ostamani meidän ainoat siistit vaatteemme". Ajattelin että tämä olisi sanomattakin selvää, ja ihan hyvän tavan mukaista.

Vaan ei ole.

Olkoon, ajattelin. Parin euron vaatteet sinne tai tänne, toivottavasti menivät sitten edes tarpeeseen. Ensiviikolla marssin kauppaan ja ostan uudet - ja tästä lähtien vaihdan ne resuiset vaatteet lasten päälle heidän mennessään äidilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti